Weerbaarheidstraining

Rots en Water
Wilt uw kind leren beter voor zichzelf op te komen? Kan het meer zelfvertrouwen gebruiken? Wordt het snel boos of overschreeuwt het zichzelf? Dan is de Rots en Watertraining van Welzijn Stede Broec misschien een uitkomst. De training is bedoeld voor jongens en meisjes uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool die meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen en aan hun sociale vaardigheden willen werken.

Een weg in verbondenheid
Als je grenzen leert stellen zorgt dat voor een veilig gevoel. Als je sociaal vaardig bent bouw je makkelijker contacten op. Als je bewust bent van je gevoelens en wensen neem je makkelijker beslissingen. Je leert je eigen weg te gaan.
Het Rots en Water programma van Welzijn Stede Broec is een wetenschappelijk effectief bewezen methode.
Het doel van de training is de zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve- en sociale vaardigheden van kinderen te verbeteren.

Hoe is de training opgebouwd?
Aan de hand van verschillende fysieke, mentale en sociale oefeningen worden de kinderen zich bewust van het feit dat zij steeds weer een keuze kunnen maken tussen een ’harde rotsopstelling’ en een ’zachte wateropstelling’ of een mengeling daarvan. Actie wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken.

Wat leer je tijdens de training?
• zichtbaarder en assertiever worden
• meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden
• zich veilig voelen
• steviger in zijn/haar schoenen staan
• oogcontact maken en grenzen stellen
• meer samen spelen en focussen
• Omgaan met pestgedrag
• Open staan voor de mening van anderen
• Zich kunnen verplaatsen in een ander.

Aanmelden
Maandag 2 maart wordt gestart met groep 5-6 en donderdag 5 maart met groep 7-8. U kunt uw kind inschrijven via het contactformulier op onze website. Wij nemen vervolgens contact met u op. We vragen een eigen bijdrage van 15 euro per kind.

Contact en informatie

Welzijn Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
Een afspraak is niet nodig, maar u kunt altijd bellen of mailen.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden belt u:
Huisartsenpost: 0229-297800 ( maandag t/m vrijdag: 17.00 – 08.00 uur & weekend en feestdagen: 24 uur )