Weerbaarheidstraining

Wil jouw kind leren beter voor zichzelf op te komen? Kan het meer zelfvertrouwen gebruiken? Dan is de Rots en Watertraining van Welzijn Stede Broec misschien een uitkomst. De training is bedoeld voor jongens en meisjes uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool die meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen en aan hun sociale vaardigheden willen werken.

Een weg in verbondenheid

Als je grenzen leert stellen zorgt dat voor een veilig gevoel. Als je sociaal vaardig bent bouw je makkelijker contacten op. Als je bewust bent van je gevoelens en wensen neem je makkelijker beslissingen. Je leert je eigen weg te gaan.

Het Rots en Water programma van Welzijn Stede Broec is een wetenschappelijk effectief bewezen methode.

Het doel van de training is de zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve- en sociale vaardigheden van kinderen te verbeteren.

Hoe is de training opgebouwd?

Aan de hand van verschillende fysieke, mentale en sociale oefeningen worden de kinderen zich bewust van het feit dat zij steeds weer een keuze kunnen maken tussen een ’harde rotsopstelling’ en een ’zachte wateropstelling’ of een mengeling daarvan. Actie wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken.

Wat leer je tijdens de training?
•voor jezelf opkomen
•zichtbaarder en assertiever worden
•meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden
•zich veilig voelen
•steviger in je schoenen
•oogcontact maken en grenzen stellen
•meer samen spelen en beter concentreren
•je zekerder voelen
•beter om gaan met pestgedrag

Aanmelden

De data voor het voorjaar zijn bekend. Voor groep 5-6 starten we op maandag 25 februari met een reeks van 8 trainingsdagen. De laatste training is op 15 april. Voor groep 7-8 starten we op donderdag 28 februari en is de laatste training op 18 april.

Aanmelden voor deze training kan bij Welzijn Stede Broec. U kunt uw kind inschrijven via het contactformulier op onze website. Wij nemen vervolgens contact met u op. De training wordt gegeven op ’t Stadsplein en is van 16.00 – 17.00 uur. We vragen een eigen bijdrage van 15 euro per kind.

Contact en informatie

Welzijn Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
Een afspraak is niet nodig, maar u kunt altijd bellen of mailen.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden belt u:
Crisisdienst GGZ: 088-6565010
Huisartsenpost: 0229-297800 ( maandag t/m vrijdag: 17.00 – 08.00 uur & weekend en feestdagen: 24 uur )